Organisatie

 


Commissie Enkhuizer Klipperrace

Vanaf 1975 werd de Klipperrace georganiseerd door de Enkhuizer Hardzeil Commissie, die o.a. ook de Race om de Noord en de Bolkoppenrace op het programma had. Toen in het begin van de negentiger jaren de Klipperrace minder deelnemers trok, nam Jan Bakker het initiatief tot de Commissie Enkhuizer Klipperrace, die sinds 1995 de wedstrijd organiseert.
Vanaf 2005 is de Commissie Enkhuizer Klipperrace een stichting. Zij werkt nauw samen met de Enkhuizer WatersportVereniging 'Almere' (EWVA).

Jan Smit volgde in 2004 Richard Lijnsvelt op als commissievoorzitter. Hij is bovendien verantwoordelijk voor de meting van de schepen, de handicapberekening en de uitslagverwerking.

Jacco Koopman legt de boeien en de banen, beheert de materialen en regelt de inzet van de commissieschepen.

Peter Bunschoten is penningmeester sinds 1995 en assistent-wedstrijdleider en vanaf 2017 wedstrijdleider.

Saskia Westerhoff in 2015 en 2016 wedstrijdleider vanaf 2017 assistent-wedstrijdleider.

Sinds afgelopen jaar zijn Henk-Jan Plaatje en Thijs van Os al aangesloten en tijdens de afgelopen Klipperrace is Gert van Wijk de commissie komen versterken, de taken van de commissie worden hierdoor weer verdeeld.

Saskia Kersten heeft door drukte haar werkzaamheden als secretaris gestopt en verzorgt nu nog het programmaboekje en de poster.

Ties van Os deed tot 2007 de publicitaire zaken en is nog steeds als adviseur betrokken. Ook Jan Verjaal, secretaris van 1995 – 2014 en wedstrijdleider van 2005 – 2014, blijft als adviseur betrokken.

Commissie Enkhuizer Klipperrace
Compagnieshaven 3C
1601 ZA Enkhuizen
info@klipperrace.nl

 


 

 


Copyright 2018 © Klipperrace Alle rechten voorbehouden -- www.RitzDzign.nl