Klipperrace

 

 

46ste

Enkhuizer Klipperrace

KlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperrace

[Live] Regatta Tracker

Ondanks dat het allemaal nog erg spannend is of we de Klipperrace kunnen en/of mogen varen, zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Een van die voorbereidingen is dat studenten van de opleiding Technische Informatica van de Hogeschool Rotterdam afgelopen voorjaar gewerkt hebben aan een tracking systeem. De studenten hebben een website gebouwd, en hardware gemaakt voor het tracken en plotten van alle boten op basis van hun AIS data. Tijdens de Klipperrace gaan we kijken of hun inspanningen inderdaad van toegevoegde waarde zijn.

 

Het [Live] Regatta Tracker systeem ontvangt alle [Live] AIS data van de ingeschreven boten, van drie [Live] boeien en van de relevante boeien die als een vast virtueel punt worden toegevoegd. Het is dan mogelijk om live alle boten te volgen op een kaart, de huidige positie, koers en snelheid. Gegevens die altijd al via AIS beschikbaar waren, maar die nu gecombineerd op een kaart worden getoond.

 

Naast het Tracker systeem hebben de studenten ook een subsysteem gebouwd waarmee de deelnemers eenvoudig hun bemanningslijsten kunnen invullen en/of bijwerken. Het is dus niet meer nodig om hiervoor formulieren in te vullen en naar het wedstrijdkantoor te brengen voor het palaver.

 

Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer een berichtje van het Regatta Tracker systeem om het inloggen te bevestigen. Van daaruit kan de inschrijving en bemanning worden bijgewerkt. De website voor het tracken van de deelnemers is https://live.klipperrace.nl. Let op: tracking vindt pas plaats vanaf 30 minuten voor de eerste start van de wedstrijd van die dag. 

 

 

 

 

Voorbeeld van de live tracker
Voorbeeld van de [Live] Tracker
 

 

INSCHRIJVINGEN OPEN

 

Inschrijven is altijd mogelijk, inschrijvingen na 1 oktober 2020 zijn voor de 46ste editie in 2021.

 

WEDSTRIJDBEPALINGEN

 

De wedstrijdbepalingen voor 2020 staan online. De bepaling voor 2021 worden later bekendgemaakt. Bereid je alvast voor op de races en geniet alvast van de voorpret :)

 

LIVE TRACKING

 

Studenten van Hogeschool Rotterdam hebben een tracking systeem gemaakt wat ons in deze covid-tijden extra goed uitkomt, want nu kan iedereen veilig de race volgen zonder aan de waterkant te staan.

Daarnaast gaan we proberen om beelden te streamen tijdens de races voor ons online 'publiek'.