Klipperrace

49ste

Enkhuizer Klipperrace

facebook

Veiligheid

 

Organisatoren van evenementen op open water zoals de Enkhuizer Klipperrace dienen aandacht te besteden aan de veiligheid van de deelnemers. Regel 4 van de ISAF Regels voor Wedstrijdzeilen geeft aan dat: “de verantwoordelijkheid van een boot deel te nemen aan de wedstrijd of door te gaan met de wedstrijd geheel naar eigen keuze is”. Echter, de deelnemers mogen op hun beurt verwachten dat door de organisatoren op het veiligheidsaspect een hoge standaard wordt gehanteerd. Primair is alles gericht op de veiligheid van de deelnemers tijdens de wedstrijden en het evenement, daarnaast ook op behoorlijk bestuur.

 

 

Documentatie

Onderstaande documenten zijn van toepassing tot ze door het bestuur van de SEK worden gewijzigd.

Download hier de Incidentenrichtlijn 2023 (PDF)
Download hier het Veiligheidsbeleid 2023 (PDF)

 

INSCHRIJVINGEN 2024 OPEN

Inschrijven voor de 49ste editie is nu mogelijk!

Ga naar de inschrijfpagina om deel te nemen.

 

WEDSTRIJDBEPALINGEN

De Aankondiging (NoR) staat hier online.

De wedstrijdbepalingen worden uiterlijk op 4 oktober gepubliceerd.

Bereid je alvast voor op de races en geniet van de voorpret.

 

LIVE TRACKING

Na de pilot met RaceQS is besloten om over te stappen naar het systeem van Stichting Zeilvaart Warmond (Henk Keijzer). Henk heeft in 2022 op de achtergrond de race al getrackt en doet nu officieel mee.

Klik hier voor meer informatie of download the app:

apple-store.png google-play.jpeg

 

ONLINE MEDEDELINGENBORD

De Klipperrace gaat met de tijd mee! Het Mededelingenbord gaat online en ook kan dit jaar online een protest worden ingediend of een vraag aan de commissie worden gesteld. Via de website Racing Rules of Sailing (ook voor iOS), een Android app  (Google Play) en/of via Whatsapp (QR-code hier) wordt u volledig op de hoogte gehouden van alle mededelingen, wijzigingen, zittingen etc.