Klipperrace

 

 

48ste

Enkhuizer Klipperrace

KlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperrace

Veiligheid

 

Organisatoren van evenementen op open water zoals de Enkhuizer Klipperrace dienen aandacht te besteden aan de veiligheid van de deelnemers. Regel 4 van de ISAF Regels voor Wedstrijdzeilen geeft aan dat: “de verantwoordelijkheid van een boot deel te nemen aan de wedstrijd of door te gaan met de wedstrijd geheel naar eigen keuze is”. Echter, de deelnemers mogen op hun beurt verwachten dat door de organisatoren op het veiligheidsaspect een hoge standaard wordt gehanteerd. Primair is alles gericht op de veiligheid van de deelnemers tijdens de wedstrijden en het evenement, daarnaast ook op behoorlijk bestuur.

 

Documentatie

 

Download hier de Incidentenrichtlijn (PDF)
Download hier het Veiligheidsbeleid (PDF)

 

INSCHRIJVINGEN 2023 OPEN

Inschrijven voor de 48ste editie is nu mogelijk!

Ga naar de inschrijfpagina om deel te nemen.

 

WEDSTRIJDBEPALINGEN

De aankondiging staat hier online.

De wedstrijdbepalingen staan hier

Bereid je alvast voor op de races en geniet van de voorpret :)

 

LIVE TRACKING

We gebruiken RaceQS voor het (live) tracken van de boten. Hiermee kan iedereen de races volgen zonder aan de waterkant te hoeven staan met een hele goede verrekijker. Klik hier voor meer informatie.

 

ONLINE MEDEDELINGENBORD

De Klipperrace gaat met de tijd mee! Het Mededelingenbord gaat online en ook kan vanaf dit jaar online een protest worden ingediend of een vraag aan de commissie worden gesteld. Via een app (download Apple Store of Google Play) en/of via Whatsapp (QR-code hier) wordt u volledig op de hoogte gehouden van alle mededelingen, wijzigingen, zittingen etc.