Klipperrace

 

 

46ste

Enkhuizer Klipperrace

KlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperraceKlipperrace

Veiligheid

 

Organisatoren van evenementen op open water zoals de Enkhuizer Klipperrace dienen aandacht te besteden aan de veiligheid van de deelnemers. Regel 4 van de ISAF Regels voor Wedstrijdzeilen geeft aan dat: “de verantwoordelijkheid van een boot deel te nemen aan de wedstrijd of door te gaan met de wedstrijd geheel naar eigen keuze is”. Echter, de deelnemers mogen op hun beurt verwachten dat door de organisatoren op het veiligheidsaspect een hoge standaard wordt gehanteerd. Primair is alles gericht op de veiligheid van de deelnemers tijdens de wedstrijden en het evenement, daarnaast ook op behoorlijk bestuur.

 

Documentatie

 

Download hier de Incidentenrichtlijn 2019 (PDF)
Download hier het Veiligheidsbeleid 2019 (PDF)

INSCHRIJVINGEN 2021 OPEN

Inschrijven voor de 46ste editie in 2021 is nu mogelijk!

Ga naar de inschrijfpagina om deel te nemen.

 

WEDSTRIJDBEPALINGEN

De aankondiging voor 2021 staat hier online.

De wedstrijdbepalingen staan hier

Bereid je alvast voor op de races en geniet alvast van de voorpret :)

 

LIVE TRACKING

Studenten van Hogeschool Rotterdam hebben een Regatta Tracking systeem gemaakt waarmee iedereen de races kan volgen zonder aan de waterkant te staan met een hele goede verrekijker. Hierover zal binnenkort meer informatie worden gegeven op de website

 

ONLINE MEDEDELINGENBORD

De Klipperrace gaat met de tijd mee! Het Mededelingenbord gaat online en ook kan vanaf dit jaar online een protest worden ingediend of een vraag aan de commissie worden gesteld. Via een app en via Whatsapp wordt u volledig op de hoogte gehouden van alle mededelingen, wijzigingen, zittingen etc. Hierover later meer.